mandag den 30. juli 2007

Over there eller over here

Lørdag - På farten

Mens jeg skriver dette afsnit sidder jeg i toget fra Heathrow lufthavn og til Paddington station i London. Jeg skal bo på et hostel i nogle dage indtil jeg har fundet det rette værelse i Slough. Har 3 aftaler om at se værelser forskellige steder i byen, så der tager jeg til i morgen. Utroligt nok er vejret ganske godt herovre med lige omkring 21 grader her kl 17.30 lokal tid. Jeg håber det varer lidt ved, kunne godt trænge til lidt solskinsvejr og jeg tror også at de fleste herovre gerne så en periode uden regn. Heldigvis er byen jeg skal ikke blevet udsat for de store vandmasser man ellers har set byer omkring floder og søer lide under.
Det var første gang jeg har fløjet til Heathrow og på grund af trafikken fik vi lige et par ture i lav højde hen over midtbyen, hvor de fleste af hovedattraktionerne kunne ses tydeligt. Der er generel forsinkelse på fly til og fra England især her i weekenderne. Jeg tror kun jeg har fløjet et par gange uden at blive forsinket og det hjælper tilsyneladende ikke at vælge discountflyrejserne fra og flyve med SAS. Forsinkelsen blev i dag på 1½ time, så jeg når ikke den check-in tid jeg egentlig havde angivet i min booking på hostellet. Så må jeg bare håbe de ikke har givet sengen til en anden, men det plejer ikke at være noget problem at komme lidt sent.

Søndag

Har lige fået en ganske udmærket morgenmad, der er inkluderet i prisen, hvilket jeg ikke lige havde luret da jeg bookede værelset. Så det viser sig faktisk at være ganske billigt at bo på dette hostel, der også ligger rigtigt godt i forhold til London centrum og lige op til en gade med masser af restauranter og et stort indkøbscenter med biograf. Måske skulle man se Simpsons, The Movie en af dagene.
Det var ikke noget problem med at checke ind lidt sent og det lader heller ikke til at jeg skal skifte værelse som der ellers stod noget om i min booking-bekræftelse.
Efter jeg har skrevet dette og kigget om der skulle være dumpet nogle nye tilbud på værelser ind i min mailboks tager jeg toget til Slough for at kigge på de værelser jeg har fundet hjemmefra.

Mandag

Nå, men søndagen gav intet resultat med hensyn til at finde værelse. Alle dem der havde sagt ”ring lige så snart du er i byen” havde ikke tid til at snakke. I hvert fald fik jeg kun fat i telefonsvarere og de viser jo ikke mange værelser frem.
Til gengæld var der mere held i sprøjten i dag. Efter at have kigget på to værelser og gransket de andre mulige annoncer igennem besluttede jeg for at tage et værelse hos ham der havde vist mig et sidst jeg var herovre. Værelset er i ok stand, ca 13 kvm, med en stor seng, kommode, skab, bord og stol samt et køleskab. Det fælles, køkken og bad, har hvad der skal være uden at være prangende. Det bedste ved det er at det ligger 10 minutters gang fra den indre by og 2 minutter yderligere til rutebilstationen. Når jeg har gransket køreplanerne yderligere kan jeg måske helt slippe for at skulle gå i regnvejr.
Apropos regnvejr er det til gengæld ikke at spore og jeg har endda formået at blive lidt solbrændt på armene af al den vaden rundt i Slough. De næste dage står vist også på sol og temperaturer et stykke oppe i 20'erne. Herligt!

Min nye adresse er :
Room 5
133 Ragstone Road
SL1 2PR
Slough
UK

Og I kan se det på kortet her.
Jeg vil arbejde på at få internet hurtigst muligt. Alt efter valg af udbyder kan det tage 1-2 uger, måske længere. Jeg regner også med at få mobiltelefon herovre og måske fastnet, hvis tilbuddet er rigtigt.
I morgen tirsdag står den på at flytte ind og få købt de få fornødenheder jeg ikke kunne have med i bagagen herover.
Jeg skriver igen så snart jeg har noget spændende at fortælle og jeg kan komme i nærheden af noget internet.

Be well ;o)

Torben - immigrant

fredag den 6. juli 2007

Bryllup, bomber og boligjagt

Tirsdag hjemvendte jeg fra 6 dage i London, som oprindeligt var planlagt som ren ferie i kombination med min venner Philip og Cassandras bryllup. Men eftersom jeg nu skal til at bo derovre blev meget af tiden brugt på at søge efter bolig.

Jeg fandt ud af at det mest oplagte sted for mit at bo er i byen Slough som ligger ca. 30 km vest for London. Byen er at sammenligne med en af de større danske provinsbyer og der bor ca. 110.000 i byen og de tilstødende områder. Fra byen går der jævnligt busser der kan fragte mig til og fra min fremtidige arbejdsplads og et tog til London der tager ca. 30 minutter. Byen har et strøg, et stort indkøbscenter (større end Bruuns Galleri) og en stor Tesco hvilket må betegnes som værende moderskibet af supermarkeder i England.

Jeg fandt ikke lige værelset jeg kommer til at bo i, men jeg fik nogle gode kontakter hvoraf en af dem har minimum et ledigt værelse hver uge. Han ejer 25 huse rundt omkring i byen som er house- eller flatshares, altså med værelser der deler bad og køkken. Der er mellem 4 og 6 værelser i disse huse. Priserne er temmelig hampre. Dem jeg så på ligger i omegnen af 3.500 kr pr. måned for et værelse på ca. 15 kvm, så en stor del af ens indkomst går til husleje, men det er generelt for alle der bor i London eller "commuter"-byerne udenom.

Brylluppet jeg deltog i var noget af det flotteste jeg har set. Klassisk musik til ceremonien i en gammel traditionsrig og flot udsmykket kirke i Hampstead. Festen bagefter blev afholdt i Hatfield ca. 40 km nord for London hos Philips forældre. Deres hus har en kæmpe grund med folde og hestestalde og ude midt på græsset stod det kæmpe telt brylluppet blev fejret i. Der var 130 gæster, mange fra udlandet: Belgien, Danmark, Australien, USA, Canada og Sydafrika. Så der var altid nogen at snakke med som havde en hel anden baggrund end en selv. Jeg selv og Tim fra Belgien blev indlogeret på en B&B 3 minutters gang fra festen mens stort set alle andre var på hotel en god køretur væk, så jeg betragter mig som en af de heldige. Der er ikke noget som at vågne op og få en ægte english breakfast.

Desværre blev turen til London mærket af 2 ting:
1. regn, men det har de altid masser af (især når man planlægger et bryllup midt i Wimbledon, tsk tsk).
2. bomber og lufthavnsattentater

Det sidste bevirkede at jeg generelt holdte mig fra London centrum og at jeg, troligt følgende nyhedernes anvisninger, tog tidligt ud til lufthavnen for at undgår at misse flyet på grund af øget sikkerhed. Det viste sig ikke at have været nødvendigt, så da der oveni hatten var generelle forsinkelser på afgange på grund af dårligt vejr, ja så endte det med at jeg spenderede 8 timer i Stansted lufthavn som ikke er et af de mest spændende steder på jorden.

Nå, men sikkert hjemme igen er det store sorterings- og udsmidningsprogram i gang. Er der forresten nogen der kan bruge en halv flyttekasse fyldt med børnebøger? Spørg ikke hvorfor jeg har dem...

Till next time