lørdag den 20. oktober 2007

En alvors stund

Det er ikke nemt det her, men jeg vil sige tak til alle der har støttet mig og syntes at det var modigt, fantastisk, vildt, spændende osv. at jeg har begivet mig til England for at opsøge en oplevelse og uddannelse ud over det sædvanlige. Jeg håber at de samme mennesker vil støtte mig i den beslutning jeg har taget, som har været ekstrem svær at tage og som er et resultat af uendelig mange overvejelser som har fyldt hver eneste dag den seneste måneds tid.

Det er slut. Jeg vender snarest muligt hjem til Danmark og håber at kunne genoptage min uddannelse der.

For at gøre en lang historie kort så bunder beslutningen i en længerevarende kontinuerlig afvejning af positive og negative sider ved at være her, både dem der er umiddelbare og dem som rækker ind i fremtiden.
I den seneste uge er skalaen tippet helt til den forkerte side og der hvor de fleste og største minusser er er på arbejdspladsen. Det er ikke selve arbejdet, der er hamrende spændende og absolut noget jeg vil fortsætte med, men dem jeg arbejder for og med. For at sige det lige ud er firmaet gennemråddent af intriger, skænderier, jalousi og mangel på respekt. Det er svært at komme ind på de enkelte elementer, men det der den seneste uge har fået ekstra minusser på vægten er, at af de 6 vi sidder på det kontor hvor jeg er, er 2 af dem i seriøse overvejelser om at søge væk fordi de heller ikke kan klare det mere. Jeg troede i en overgang bare det var mig der havde svært ved en fremmed kultur og en anderledes måde at drive virksomhed som det må forventes at være når man kommer til et andet land. Men når det viser sig at folk fra landet man arbejder i og folk som har boet der i en årrække heller ikke kan klare stemningen og presset, så har jeg lært at det ikke bare var mig.

Jeg har valgt ikke at give landet en ny chance og søge ind i et andet firma der, fordi jeg helt ærligt har brug for lidt tryggere rammer omkring mig end i et land hvor jeg ikke stadig er helt med på melodien om hvordan tingene foregår. Det har været en kæmpe overraskelse og oplevelse at se hvor stor forskel der alligevel er på Danmark og England selvom det udefra ser relativt ens ud.

Så tak for støtten til alle!
Vi ses forhåbentlig snart, jeg kommer hjem så snart de praktiske ting er ude af verden mht bolig og afslutningen på arbejde.