fredag den 6. juli 2007

Bryllup, bomber og boligjagt

Tirsdag hjemvendte jeg fra 6 dage i London, som oprindeligt var planlagt som ren ferie i kombination med min venner Philip og Cassandras bryllup. Men eftersom jeg nu skal til at bo derovre blev meget af tiden brugt på at søge efter bolig.

Jeg fandt ud af at det mest oplagte sted for mit at bo er i byen Slough som ligger ca. 30 km vest for London. Byen er at sammenligne med en af de større danske provinsbyer og der bor ca. 110.000 i byen og de tilstødende områder. Fra byen går der jævnligt busser der kan fragte mig til og fra min fremtidige arbejdsplads og et tog til London der tager ca. 30 minutter. Byen har et strøg, et stort indkøbscenter (større end Bruuns Galleri) og en stor Tesco hvilket må betegnes som værende moderskibet af supermarkeder i England.

Jeg fandt ikke lige værelset jeg kommer til at bo i, men jeg fik nogle gode kontakter hvoraf en af dem har minimum et ledigt værelse hver uge. Han ejer 25 huse rundt omkring i byen som er house- eller flatshares, altså med værelser der deler bad og køkken. Der er mellem 4 og 6 værelser i disse huse. Priserne er temmelig hampre. Dem jeg så på ligger i omegnen af 3.500 kr pr. måned for et værelse på ca. 15 kvm, så en stor del af ens indkomst går til husleje, men det er generelt for alle der bor i London eller "commuter"-byerne udenom.

Brylluppet jeg deltog i var noget af det flotteste jeg har set. Klassisk musik til ceremonien i en gammel traditionsrig og flot udsmykket kirke i Hampstead. Festen bagefter blev afholdt i Hatfield ca. 40 km nord for London hos Philips forældre. Deres hus har en kæmpe grund med folde og hestestalde og ude midt på græsset stod det kæmpe telt brylluppet blev fejret i. Der var 130 gæster, mange fra udlandet: Belgien, Danmark, Australien, USA, Canada og Sydafrika. Så der var altid nogen at snakke med som havde en hel anden baggrund end en selv. Jeg selv og Tim fra Belgien blev indlogeret på en B&B 3 minutters gang fra festen mens stort set alle andre var på hotel en god køretur væk, så jeg betragter mig som en af de heldige. Der er ikke noget som at vågne op og få en ægte english breakfast.

Desværre blev turen til London mærket af 2 ting:
1. regn, men det har de altid masser af (især når man planlægger et bryllup midt i Wimbledon, tsk tsk).
2. bomber og lufthavnsattentater

Det sidste bevirkede at jeg generelt holdte mig fra London centrum og at jeg, troligt følgende nyhedernes anvisninger, tog tidligt ud til lufthavnen for at undgår at misse flyet på grund af øget sikkerhed. Det viste sig ikke at have været nødvendigt, så da der oveni hatten var generelle forsinkelser på afgange på grund af dårligt vejr, ja så endte det med at jeg spenderede 8 timer i Stansted lufthavn som ikke er et af de mest spændende steder på jorden.

Nå, men sikkert hjemme igen er det store sorterings- og udsmidningsprogram i gang. Er der forresten nogen der kan bruge en halv flyttekasse fyldt med børnebøger? Spørg ikke hvorfor jeg har dem...

Till next time