lørdag den 4. august 2007

Lige på og hårdt

Ja, så er den første arbejdsuge ovre, selvom den reelt kun var på 3 dage. Det har dog ikke betydet at tingene er foregået helt stille og roligt, men man kan nærmere sige at jeg er blevet kastet ud i det.
Det der allerførst stod soleklart for mig efter førstedagen onsdag er hvor mange termer og forkortelser der kan blive brug på den slags virksomheder. Og når det så ovenikøbet er engelske termer der måske ikke lige siger een helt så meget, så er det med at holde ørene spidse og tungen lige i munden. Helliget være Google som med sin "define:"-funktion har kunnet fremskaffe lidt mere ligefremme forklaringer end dem jeg nogle gange har hørt fra kollegerne ;o)

Jobbet i sig selv går i første omgang ud på at sørge for eksport delen. 90% af det firmaet sender for dets klienter er flydele og de fleste klienter er derfor flyselskaber. Et gennemsnitligt rutefly består af ca. 40 millioner dele der alle på et tidspunkt skal efterses, repareres eller udskiftes og de dele skal jo frem og tilbage. For Lufthansa City Line, Air Baltic, Atlantic Airways og mange flere betyder det at de skal have fat i os for at transporten sker på en sikker og professionel måde. Jobbet går i sin enkelthed ud på at få pakkerne ind på vores lager fra leverandøren, få det booket på et fly til destinationen og få det fragtet ud til lufthavnen så det kan komme afsted. Mange af forsendelserne er hastesager som oftest bliver betegnet som AOG - Airplane On Ground, hvilket betyder at denne del er livsnødvendig for at få et fly op i drift igen, der ellers vil stå på jorden og ikke generere penge for selskaberne. En gang imellem kan dette ikke gøres hurtigt nok som alm. godstransport på fly. Så må man lave en "hand carry"-sag hvilket er det samme som kurer.
Søreme om ikke jeg idag har været på en sådan "hand carry"-tur til København. Det vil sige at lige så snart pakken var på vores adresse og papirerne var iorden, så blev jeg kørt til lufthavnen hvor jeg hoppede på flyet til København. Der susede jeg hen til Atlantic Airways (et færøsk selskab), som afventede pakken og kvitterede og så kunne jeg ellers hoppe på det næste fly tilbage til Heathrow. På den måde gik der små 10 timer fra jeg klargjorde papirarbejdet til jeg var tilbage igen. Sikke en dag.

Så nu er den første rigtige weekend herovre kærkommen og jeg vil få mig et par gode nætters søvn.

Husk at I kan kommentere indlæggene lige nedenunder; altså hvis I har lyst ;o)

See ya!